Mijn APK keuring in Utrecht? Is dat echt nodig

Het belang van een goede APK keuring

U laat waarschijnlijk regelmatig een APK keuring in Utrecht uitvoeren, maar waarom is dit zo hard nodig? Een APK keuring zorgt voor meer veiligheid op de weg en beschermt het milieu. Hoe vaak en wanneer uw auto een APK keuring behoeft, heeft diverse redenen. Oudere auto’s zijn veelal meerdere keren APK gekeurd. U wordt altijd geacht een APK keuring uit te voeren voor de vervaldatum die gedurende uw laatste keuring is opgesteld. Is uw auto niet APK gekeurd of zelfs afgekeurd, dan riskeert u een boete. En veroorzaakt u een ongeluk gedurende de periode dat u niet APK gekeurd rijdt, dan is het zelfs mogelijk dat de verzekering u niets uitbetaalt. Daarom is het van groot belang een APK keuring uit te laten voeren.

Wat wordt er getest tijdens mijn APK keuring in Utrecht?

Gedurende uw APK keuring in Utrecht, wordt uw auto op verschillende onderdelen getest.
Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar hoeveel uitlaatgassen uw auto uitstoot, of uw uitlaat gasdicht is en wordt uw auto gecheckt op verkeersveiligheid. De banden, carosserie, schokdempers, veren, stuurrichting en wielophanging worden uitgebreid gecontroleerd. Ook wordt gekeken naar uw registratienummer en uw kilometerstand. En dit is nog lang niet alles. Uw APK keuring kunt u alleen uitvoeren bij RDW erkende garages. Deze zijn herkenbaar aan een speciale RDW sticker. Zo weet u precies dat u uw APK keuring in Utrecht bij de juiste garage laat uitvoeren.

Wanneer moet ik mijn APK keuring uit laten voeren?

Een APK keuring is het beste voor u, uw auto en de algemene verkeersveiligheid. Maar hoe vaak moet u uw APK keuring in Utrecht laten uitvoeren? Dit is van diverse factoren afhankelijk. Zo is het type motor van uw auto zeer van belang, evenals het gewicht van uw auto en het jaar van toelating. 6 Weken voor het verval van uw APK, ontvangt u een brief van de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer). Wordt uw auto niet binnen 6 weken gekeurd, loopt u het risico op een hoge boete. Ook indien u niet wordt aangehouden terwijl u alsnog met uw auto rijdt, kunt u een boete krijgen. Dit komt doordat de gegevens van uw APK keuringen nauwkeurig worden bijgehouden door het RDW. Dit risico wilt u uiteraard niet lopen. Zorg er daarom altijd voor dat u tijdig uw APK keuring laat uitvoeren!

Daarom kiest u voor een APK keuring in Utrecht

Kortom, het laten uitvoeren van uw APK keuring levert u heel wat op. U rijdt in een veilige auto, wat voor meer verkeersveiligheid zorgt. Daarbij blijft een boete u bespaard. Kies ook voor veilig rijden. Laat uw auto APK keuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *