Waarom je niet volledig online je autosleutel kan vervangen

een Audi sleutel vervangen

Waarom je autosleutel niet volledig online vervangen kan worden

We toen vandaag de dag natuurlijk ontzettend veel online. We zijn zo’n beetje 24 uur per dag bereikbaar, we kopen en verkopen van alles online zoals kleding en zelfs auto’s. Er is maar weinig wat niet online geregeld kan worden. Eén van die uitzonderingen is het vervangen van je autosleutel. Waarom kan dat niet volledig online? In dit blog leggen we het u uit.

De elektronica

Heel eenvoudig gezegd is de elektronica in de sleutel de boosdoener. Moderne autosleutels hebben namelijk een chip die verantwoordelijk is voor de startonderbreker. Dat betekent dat uw auto alleen maar kan starten met de sleutels die in het systeem van uw auto geprogrammeerd zijn. Dus als u uw sleutel vervangt, dient ook de programmering in de auto vervangen te worden. En dat dat niet volledig online kan, moge logisch heten. Wat is dan wél wijsheid?

Ga naar de dealer

Als u uw autosleutel wilt laten vervangen kunt u het beste naar uw plaatselijke dealer. Deze kan op basis van uw gegevens een nieuwe maken. Zorg dat u hiervoor het sleutelnummer bij de hand heeft. Deze kunt u vinden op uw reservesleutel of in de autopapieren. Zorg er dus voor dat u deze bij u heeft, net als uw legitimatiebewijs. De dealer programmeert de sleutel in uw auto en dat is het punt waarop het duur wordt. Hoe luxer uw auto, hoe duurder het geintje. Er zit nu eenmaal een groot verschil in een Ford sleutel vervangen en een Audi sleutel vervangen In een gunstig geval bent u voor €80,- klaar, maar de kosten kunnen ook oplopen tot €500,- per sleutel.

Niet meer kwijtraken

Het meest verstandige om te doen is dus uw sleutel simpelweg niet kwijtraken, maar helaas zit een ongeluk nu eenmaal in een klein hoekje. Een goede tip hierbij is het installeren van een speciale app op uw telefoon. Deze apps zoeken met bluetooth naar uw telefoon tot soms wel 20 meter afstand. Met een simpele druk op de knop, hoort u dan een piepgeluid uit uw autosleutel komen. Veel moderne auto’s kunnen zelfs al geopend worden met alleen maar een smartphone. U dient er dan wel op te letten dat u uw smartphone niet kwijtraakt. Gelukkig kunt u die dan weer wel online bestellen, en daarmee is de cirkel weer rond!

Meer tips en tricks op autogebied? Leef je dan uit met onze nieuwssectie!