Nieuws

Hoe wordt de waarde van een sloopauto bepaald?

Waarde van een sloopauto in drie stappen

Wist u dat u geld kunt krijgen voor uw oude sloopauto? Wanneer u uw sloopauto wilt verkopen in Gelderland kunt u terecht bij een bedrijf dat kapotte auto’s inkoopt, en hier contact geld voor betaald. De waarde van de sloopauto wordt over het algemeen in drie simpele stappen bepaald. Wij vertellen meer over die factoren.

Losse onderdelen

De belangrijkste bepalende factor voor de waarde van een oude sloopauto is de waarde van de losse onderdelen die hergebruikt kunnen worden. Wanneer u afstand doet van uw sloopauto wordt deze volledig uit elkaar gehaald. De losse onderdelen die nog bruikbaar zijn worden doorverkocht. Dit kan zijn aan particulieren om zelf nog mee te klussen, of aan autofabrikanten. De verkoop van losse onderdelen is een duurzame oplossing, aangezien de materialen een tweede leven gegeven wordt. De waarde van de losse onderdelen is volledig afhankelijk van het vraag en aanbod. Door de hoge prijs van nieuwe onderdelen zijn bruikbare onderdelen van oude auto’s zeer in trek bij autosloperijen.

Actuele prijzen van schroot en oud ijzer

Oude auto’s zijn opgebouwd uit ijzer en metaal. Deze materialen kunnen volledig gerecycled worden. De waarde van de sloopauto wordt daarom mede bepaald door de actuele prijzen van schroot en oud ijzer. Aangezien ijzer een relatief schaars materiaal is, zijn oude auto’s wel altijd zeer aantrekkelijk. Wanneer een auto naar de sloop gaat, wordt hij samengedrukt tot een pakketje schroot. Dit pakketje wordt gesmolten, en vervolgens doorverkocht aan autofabrikanten tegen de actuele prijzen.

Hoogte van de recyclingbijdrage

Wanneer u een auto koopt, betaald u ook altijd een recyclingbijdrage. Deze bijdrage is al jaren aan het dalen omdat auto’s steeds langer meegaan. Vanwege deze langere levensduur is er minder geld meer te verdelen. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de uiteindelijke waarde van uw sloopauto wanneer u deze wilt verkopen in Gelderland.

Sloopauto verkopen in Gelderland

Kortom, wanneer u van uw sloopauto af wilt spelen er een aantal factoren een rol in het bepalen van de waarde van de auto. Wij raden aan om de hulp in te schakelen van een betrouwbaar bedrijf dat sloopauto’s inkoopt, zodat u weet dat u een eerlijk bedrag ontvangt voor uw oude auto. Vaak kunt u online al een inschatting ontvangen van dit bedrag. Dan weet u van tevoren al wat u zult ontvangen wanneer u uw sloopauto wilt verkopen in Gelderland.

Zakelijke taxi inschakelen? Wij vertellen waarom

Het inzetten van een zakelijke taxi, een uitkomst

Heeft u wel eens gedacht aan het inschakelen van een zakelijke taxi? Of een taxi om uw klanten in te vervoeren? Zakelijk taxivervoer maakt zowel uw vervoer als het vervoer van uw klanten een stuk unieker. Uw klant heeft bijvoorbeeld genoeg tijd om in de taxi de belangrijke bespreking voor te bereiden en komt op tijd aan bij uw afspraak.

Extra’tje voor uw klanten

Met een taxiservice voor uw klanten biedt u hen net even wat extra’s aan. U doet dit wellicht niet voor iedere klant, maar door de inzet van een zakelijke taxi onderscheidt u zich van andere bedrijven. U toont aan dat u betrokken bent bij uw klanten en u laat een nog betere indruk achter. Vindt er een belangrijke bespreking plaats, dan is een klant wellicht niet geheel met zijn/haar hoofd bij het autorijden. Het aanbieden van een taxiservice laat dan zien dat u oog heeft voor het welzijn van uw klant.

Overweegt u een zakelijke taxi voor uw klanten in te schakelen, dan wilt u uiteraard dat er duidelijke afspraken zijn met het betreffende taxibedrijf. U moet er namelijk vanuit kunnen gaan dat de afspraken die u met het taxibedrijf maakt ook worden nagekomen. Maar hoe kiest u precies het juiste taxibedrijf voor uw zakelijk taxivervoer? Wij vertellen u in de volgende alinea meer.

Hoe kies ik het juiste taxibedrijf?

Bij het inschakelen van een zakelijke taxi voor uw klanten, wenst u uiteraard met een betrouwbaar taxibedrijf in zee te gaan. Hoe kiest u precies het juiste taxibedrijf? Allereerst is het goed om te kijken of het taxibedrijf gecertificeerd is. Kijk ook hoe dit bedrijf over het algemeen beoordeeld wordt. Ook goed om na te gaan, is wat het betreffende taxibedrijf binnen het zakelijk taxivervoer biedt. Zo kunt u kiezen voor een taxibedrijf dat uw klant ophaalt in een luxe wagen, waarin uw klant onder het genot van de nieuwste kranten en een kopje koffie naar uw bedrijf wordt vervoerd. Ieder taxibedrijf heeft een ander aanbod en het is aan te raden diverse bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo weet u straks precies welk taxibedrijf aan uw voorwaarden voor zakelijk taxivervoer kan voldoen.

Kies ook voor zakelijk taxivervoer

Wilt u uw klanten de beste service bieden terwijl zij zich voorbereiden op een belangrijke bespreking? Zet dan zakelijk taxivervoer in voor uw klanten. U laat een goede indruk achter en krijgt zo wellicht sneller uw belangrijke deal rond. Zakelijk taxivervoer brengt enkel voordelen met zich mee. Ga vandaag nog op zoek naar een taxibedrijf dat geheel aan uw wensen voldoet. Wij wensen u veel succes bij het inzetten van zakelijk taxivervoer!

Zo vindt u het juiste bandengereedschap

Het juiste bandengereedschap

Heeft u een professioneel garagebedrijf of bent u gewoon een groot liefhebber van het sleutelen aan auto’s en/of motoren? Zorg er dan voor dat u het juiste bandengereedschap in uw garage of werkplaats heeft. Met goed bandengereedschap zet u elke auto in oogwenk op de juiste banden en velgen. Maar hoe vindt u het juiste bandengereedschap? In dit blog geven wij u tips over hoe u goed gereedschap kunt vinden, en wat u nodig heeft, voor uw beroep of hobby. De professional zal namelijk eerder overgaan tot de aanschaf van goed bandengreedschap dan de liefhebber. Dus bent u benieuwd naar welk bandengereedschap u kunt of moet aanschaffen bij de bandengereedschapspecialist? Lees dan snel verder.

Bandengereedschap voor de professional

Heeft u een professioneel garagebedrijf? Dan hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen dat u voor het wisselen van banden en velgen onder een auto of motor het beste kunt werken met goed, betrouwbaar en professioneel bandengereedschap. Het maakt niet alleen uw werk een stuk eenvoudiger en sneller. Het maakt ook op de klanten van uw garagebedrijf een gedegen en professionele indruk. Ze weten dat ze bij u aan het goede adres zijn. U heeft dan waarschijnlijk al het hier volgende al in huis. We noemen bijvoorbeeld een banden balanceer apparaat, een banden demonteer apparaat, bandenlichters, draaimomentversterkers, bandenvulmeter, luchtbooster, ventielsleutels, wielloodtang, slaglood en speciale gereedschappen, zoals een bandenspreider, wielkrik, hielbreker, bandenmonatgeklem en een vulkaniseerapparaat.

Bandengereedschap voor de liefhebber

Zoals u ziet, heeft de professional het maar makkelijk met een groot arsenaal aan bandengereedschappen. Nogal logisch, want de professional is natuurlijk gebaat bij veilig en goed bandengereedschap voor hemzelf en zijn personeel. Bovendien kan hij zo snel en vakkundig werk leveren voor zijn klanten. In dit geval verdient hij de investering terug. Maar welk bandengreedschap heeft de liefhebber van het sleutelen aan auto’s en/of motoren nodig? Dat is lastig om te zeggen. Hoe belangrijk is de hobby voor u en hoeveel tijd besteedt u eraan? Sleutelt u voor uzelf, of ook voor anderen? In hoeverre kunt u gebruikmaken van de belangeloze diensten van een bevriend garagebedrijf? Hoe makkelijk wilt u het zichzelf maken. En hoeveel kunt of wilt u besteden aan de aanschaf van goed bandengereedschap en andere noodzakelijke gereedschappen voor het uitvoeren van uw hobby?

Benader een gereedschapspecialist

Bovenstaande vragen kunnen wij niet voor u beantwoorden. Dat is aan uzelf om te bepalen. Wat wij u kunnen meegeven is dat u weet dat u voor uw zoektocht naar bandengereedschap bij een bandengereedschapspecialist tips en adviezen kunt krijgen over wat voor uw situatie de beste keuze is. Of u dat bandengereedschap dan ook daadwerkelijk bestelt, laten wij graag aan u over.

Altijd een alcoholtester voor in de auto

Alcoholtester voor in de auto. Jazeker wel!

Bent u iemand die vaak met de auto naar een feestje gaat, of uit eten gaat? Bent u een fervente voetballiefhebber en staat u altijd in het basisteam als de zogenaamde ‘derde helft’ in de voetbalkantine aanbreekt? Als u daarbij alcohol nuttigt, neemt u een groot risico. Autorijden met een borrel of een paar biertjes op kan al snel gevaarlijk zijn voor u en voor uw medeweggebruikers. Mocht u bij een ongeval betrokken raken, dan moet u altijd blazen. Na het nuttigen van alcohol bestaat de kans dat u dus strafbaar bent, omdat er een te hoog alcoholpromillage in uw bloed wordt aangetroffen. Ook al bent u niet de veroorzaker van het ongeval. Dat zou dom zijn, want de sancties voor alcohol in het verkeer zijn niet mals. Het is daarom altijd verstandig om een alcoholtester voor in de auto te hebben. U kunt dan voor uw vertrek testen of het alcoholpromillage in uw bloed het nog toelaat om de weg op te gaan. U kunt dan besluiten om niet zelf te rijden, een taxi te bellen, het openbaar vervoer te nemen, of even te wachten met rijden. U voorkomt er een hoop gedoe mee.

Wetgeving rond de alcoholtester

De alcoholtester voor in de auto is in Nederland niet verplicht. Maar wel heel verstandig. Met de alcoholtester voor in de auto kunt u zelf checken hoeveel alcohol u in uw bloed heeft. Zo kunt u zelf bepalen of u wel of niet in staat bent om uw voertuig te besturen. Het maximaal toegestane alcoholgehalte in uw bloed is 0,5 promille, Dit komt neer op 0,25 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht. Heeft u korter dan drie jaar uw rijbewijs? Dan geldt het limiet van 0,2 promille alcohol in uw bloed.

Alcoholtester in Frankrijk

In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester voor in de auto bij u te hebben. Als u er geen bij u heeft, krijgt u overigens geen boete. De politie in Frankrijk gebruikt eigen blaastests om automobilisten te controleren op alcoholgebruik. De alcoholtesters voor in de auto zijn uitsluitend voor eigen gebruik. Ze zijn bedoeld om zelf uw alcoholpromillage te meten voordat u de weg op gaat. En ondanks dat het niet verplicht is in Nederland, adviseren wij u om dat in Nederland ook te doen.

Alcoholtester voor in de auto online bestellen

Er zijn diverse aanbieders van een alcoholtester voor in de auto. U kunt ze fysiek in de winkel kopen. Maar ze zijn ook eenvoudig online te bestellen. Dus, wees verstandig en bestel snel een alcoholtester voor in de auto.

Een houten bijgebouw als carport

Waarom een carport bij uw huis bouwen?

Heeft u ruimte over naast uw buis? Dan heeft u de mogelijkheid om een houten bijgebouw als carport of een aanbouwcarport te bouwen. Zo’n overkapte autostalling naast uw huis biedt veel voordelen. Natuurlijk wordt de ruimte naast uw huis nuttig gebruikt met een carport. Ook voor uw auto zijn er veel voordelen. Dankzij de overkapping is uw auto beter beschermd tegen weersinvloeden. De bescherming van de overkapping zorgt er bijvoorbeeld voor dat u bijna nooit meer de autoruiten hoeft te krabben na nachtvorst. Een carport heeft verder een eigen luchtcirculatie, waardoor uw natte auto beter opdroogt, zodat u minder last hebt van strepen. Daarnaast heeft uw wagen minder kans op roestvorming onder de overkapping. Tot slot beschermt een carport uw auto tegen vogelpoep, waardoor u minder kans hebt op beschadiging van de autolak en u minder vaak uw auto hoeft te wassen.

Carport niet hetzelfde als een garage

Een carport is niet hetzelfde als een garage. Een carport is een afdak voor een auto, met wanden die geheel of gedeeltelijk zijn opengelaten. Een garage heeft altijd dichte wanden. Een voordeel van een carport ten opzichte van een garage zijn daardoor de lagere bouwkosten. Een ander voordeel is dat een carport vaak zonder bouwvergunning kan worden gebouwd. Een carport zonder wanden geldt juridisch namelijk niet als een gebouw. De regels kunnen verschillen per gemeente, dus vraag vooraf het wel goed na. Een auto rijdt u verder natuurlijk sneller onder een carport vandaan dan uit een garage, omdat u geen deuren hoeft te openen en te sluiten. Onder een carport stapt u altijd droog in en uw wagen. Ook handig is dat u ervoor kan kiezen uw carport geheel anders te gebruiken. Als u uw wagen elders plaatst, is het namelijk ook een handige terrasoverkapping of droogloop tussen twee gebouwen. Gezien het multifunctionele nut is het handig een mooi design carport te kiezen. Een houten bijgebouw als carport is dan een uitstekende keuze.

Een houten bijgebouw als multifunctionele overkapping

Een houten bijgebouw (met open wanden) los of tegen uw woning kan dus dienst doen dan veel meer dan enkel een overkapping voor uw auto. Het functioneert ook prima als een overdekt terras en als een droge overloop tussen twee gebouwen. Gezien deze verschillende functies is een mooi en stijlvol design van de carport belangrijk. Als u het als terrasoverkapping gebruikt, wilt u natuurlijk ook sfeer zitten. Daarnaast zorgt een mooie houten bijgebouw als carport ervoor dat ook uw huis een stijlvolle(re) uitstraling krijgt. Dat komt weer ten goede aan de waarde van uw huis. Een mooie houten carport doet dus veel meer dan slechts uw auto beschermen tegen de weersinvloeden! De professionals van Sfeervolbuitenleven bieden u prachtige houten bijgebouwen van Woodvision. Wij zoeken voor u altijd naar een passende oplossing voor uw houten bijgebouwen, zowel wat betreft afmetingen, stijl als budget.

Autosleutels kwijt? Schakel een slotenmaker in!

Uw auto professioneel laten openen

U kunt uw auto niet meer in en u heeft zeer binnenkort een belangrijke afspraak. Dat is uitermate vervelend. Het feit dat u de auto niet meer kunt betreden kan verschillende oorzaken hebben. Wellicht bent u de sleutels kwijt of onderweg naar de auto verloren, of zijn deze gestolen. Uiteraard is het zelfs mogelijk dat deze nog op de achterbank of kofferbak liggen nadat de deuren in het slot zijn gevallen. Maar ook het slot zelf kan de boosdoener zijn: wellicht zijn uw sleutels afgebroken in dit slot, of werkt deze niet meer naar behoren waardoor de sleutel omdraaien niet meer geheel mogelijk is. Kortom: vele mogelijke redenen waarom u uw auto niet meer in kunt. Het is dan zaak om uw auto professioneel te laten openen. De beste keuze voor auto openen is om te kiezen voor een gerenommeerde slotenmaker.

Breng zelf geen schade toe aan uw auto

Het is ontzettend belangrijk dat u niet zelf aan de slag gaat met de sloten in uw autodeur. De optie is namelijk dat een slotenmaker u weer toegang tot uw auto kan geven, zonder het slot überhaupt te beschadigen. Wanneer u zelf het een en ander probeert, kan het zijn dat er schade ontstaat waardoor alsnog besloten moet worden om een nieuw slot te installeren. En dat kost geld. Dat zou zonde zijn, want dat geld kunt u uiteraard beter aan andere dingen besteden. We snappen dat het frustrerend kan zijn om een tijdje geen toegang te hebben tot uw vehikel. Echter is het in uw eigen voordeel als u het kunt opbrengen om te wachten tot de slotenmaker arriveert.

auto openen slotenmaker

Zorg voor een goede back-up

Voorkomen is beter dan genezen. Maar niet alles valt altijd te voorkomen. Vaak gebeuren dingen als het verliezen van uw sleutels in haast. Een zeker feit is dat het altijd per ongeluk gebeurt. Hierdoor heeft u er niet altijd erg in, totdat u doorheeft dat de sleutels daadwerkelijk weg zijn. Om grote paniek en stress in deze situatie te voorkomen, is het aan te raden om een nieuwe reservesleutel te laten maken. In dit geval kunt u altijd terugvallen op deze sleutels wanneer u om welke reden dan ook niet meer beschikt over uw originele bos. Echter, wanneer een sleutel in het slot is afgebroken of vastzit, biedt deze optie helaas geen soelaas en moet u hoe dan ook beroep doen op de kennis en kunde van een slotenmaker.

Schakel een betrouwbare slotenmaker in.

Een betrouwbare slotenmaker is een goede keuze. Vooral wanneer er door consumenten geschreven positieve verhalen over het bedrijf te vinden zijn, kunt u ervan uitgaan dat het bedrijf doet wat zij belooft. Ga op zoek naar een bedrijf met de beste prijs. In het geval van directe hulp kunnen verschillende louche bedrijven een slaatje proberen te slaan uit uw benarde situatie. Omdat u toch hulp nodig heeft, bent u eerder bereid om wat meer te betalen, zo denken zij. Kies voor een betrouwbare en gerenommeerde slotenmaker die niet een instelling als deze heeft, maar die u graag weer op pad wil helpen.

Stap over op LED-verlichting in de werkplaats

Stap ook over op LED-verlichting voor in uw werkplaats!

Bent u in het bezit van een werkplaats of een bedrijfshal met een grote open ruimte? Een werkplaats is van veel bedrijven het centrale punt. Wordt hier gestructureerd gewerkt en is hier sprake van gestroomlijnde werkprocessen? Dan werkt dit door in de hele bedrijfsvoering. Om vele redenen is een goede verlichting in een werkplaats van enorm belang. Sterker nog, de overheid heeft zelfs een aantal minimumeisen opgesteld waaraan werkplaatsverlichting dient te voldoen. Deze eisen bestaan omwille van de veiligheid van uw werknemers en u. Helaas beschikken vele magazijnen en werkplaatsen echter nog steeds over conventionele verlichting. Hiermee wordt het steeds moeilijker aan de aangehaalde veiligheidseisen te voldoen. En dat terwijl het meer duurzame en milieuvriendelijke LED een dusdanig goede ontwikkeling heeft doorgemaakt, dat (zakelijke) LED-verlichting voor in werkplaatsen eigenlijk niet meer te negeren valt. De hoeveelheid soorten zakelijke LED-verlichting, althans bij een bedrijf dat zich hierin gespecialiseerd heeft, valt bijvoorbeeld allang niet meer te onderschatten. Het kan dan ook niet anders of de beste soort LED-verlichting voor uw werkplaats is al op de markt.

Overgang naar duurzaam

Voor vele mensen, zo niet iedereen, is er in een aantal opzichten een omschakeling aanstaande. Eigenlijk zitten we er zelfs al middenin: de energietransitie. Ondernemers in Nederland kunnen hier geenszins aan ontsnappen. Voorbeeld hiervan is dat alle kantoren en bedrijfspanden in Nederland in 2023 minimaal moeten voldoen aan de vereisten die behoren bij energielabel C. Uiteraard verschilt het sterk per pand welke maatregelen er nog genomen moeten worden om aan deze eisen te voldoen. Eén ding hebben alle ondernemers echter gemeen: overschakelen naar LED-verlichting is de effectiefste maatregel die er te nemen is.

Positieve aspecten van LED-verlichting

In vele werkplaatsen en magazijnen valt er nog veel winst te behalen als het gaat om de kwaliteit en de duurzaamheid van de verlichting. Vervangt u de conventionele verlichting in uw werkplaats voor LED-verlichting? Laat u dan goed adviseren door een specialist die echt kennis van zaken heeft. Deze kan u dan ongetwijfeld ook vertellen of u het best kunt gaan voor een LED-luchtlijnsysteem, HighBay Industrial, Floodlight, Lineair Warehouse of een combinatie van deze soorten. Maak gebruik van deskundigheid van een dergelijke, betrouwbare partij, zodat u optimaal zult profiteren van de volgende aspecten:

  • Een besparing van vele tientallen procenten op uw energieverbruik
  • Optimale lichtopbrengst bij laag wattageverbruik
  • LED heeft gemiddeld een vier tot zes keer langere levensduur dan conventionele verlichting
  • LED veroorzaakt véél minder uitstoot van schadelijke gassen
  • Minder schaduw in uw werkplaats
  • Fijnere werkplek waardoor betere concentratie voor personeel

Installatie en recyclen

Hebt u de beslissing genomen en stapt u met uw werkplaats over op zakelijke LED-verlichting? Een zeer goed en ook verstandig besluit! Uw bedrijfspand zal hierdoor weer een heel stuk beter klaar zijn voor de toekomst. Een gezonde toekomst waaraan u een steentje hebt bijgedragen. Om uw aandeel hierin nóg iets te vergroten, doet u er overigens tenslotte ook verstandig aan een gecertificeerde afvalwerker in te schakelen in verband met de afvoer van uw verouderde verlichtingsmaterialen. Zo’n verwerkingsspecialist weet namelijk zo’n 95% van dit materiaal te recyclen. Voor uw bedrijf een ideale gelegenheid om voor een bescheiden bedrag een extra bijdrage te leveren aan een beter milieu. Doen!

Een taxi delen? Lees meer over de voor- en nadelen!

Een taxi delen in Nijmegen, wat zijn hiervan de voor- en nadelen?

Heeft u er al eens aan gedacht een taxi te delen in Nijmegen? Het delen van een taxi is een welbekend Amerikaans fenomeen. Vaak is het zo dat wanneer u instapt, er ook al een andere passagier in de taxi zit. Of mogelijk zit u al in de taxi en schuift er iemand aan. Voor vele Nederlanders is dit maar een vreemd verschijnsel. Een taxi is zeker geen bus of metro. Wat zijn precies de voor- en nadelen van het delen van een taxi? In dit blog vertellen wij u hier alles over. Lees snel verder!

Voordelen van het delen van een taxi

Het delen van een taxi kan u misschien een oncomfortabel of vervelend gevoel geven. Toch zijn hier vele voordelen aan verbonden. Door taxi’s te delen wordt er tot wel 32% aan kilometers minder gereden, wat een zeer milieuvriendelijke optie is. Het maakt reizen tevens veiliger en goedkoper.

Nadelen van een taxi delen

Door een taxi te delen, moet er vaak worden omgereden. Een directe route vanaf uw vertrekpunt naar uw bestemming is veelal geen optie. Vaak heeft uw medepassagier een ander vertrekpunt en tevens een andere bestemming dan u. Hierop wordt de route aangepast, wat kan zorgen voor een langere reistijd. Indien u een taxi met meerdere passagiers deelt, is de reistijd nog langer en haalt u hier weinig voordelen meer uit.

Nieuwe mensen ontmoeten

Een belangrijke factor die nog niet benoemd is, maar zeker van belang is bij het afwegen van het delen van een taxi, is uw medepassagier. Misschien staat u in de eerste plaats wel open voor het delen van een taxi. Echter kan het delen hiervan zeer tegenvallen wanneer de medepassagier niet lekker ruikt, zeurt of klaagt of andere onprettige dingen met u deelt. Aan de andere kant biedt het delen van een taxi bij uitstek de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Wie weet komt u iemand tegen waar u het ontzettend goed mee kunt vinden en mondt dit uit tot een nieuwe vriendschap!

Een taxi delen of alleen reizen?

Vooralsnog wordt het delen van een taxi vooral in Amerika gedaan en wordt hier in Nederland nog maar nauwelijks gebruik van gemaakt. In ons land zijn ook al enkele Amerikaanse taxibedrijven actief, maar het is niet zeker of deze hetzelfde concept aanbieden. Tot dusver kunt u enkel een taxi delen met iemand waarmee u samen reist of ervoor kiezen alleen met een taxi in Nijmegen naar uw bestemming te rijden. Het kan maar zo zijn dat het werkelijke delen van een taxi straks ook in Nederland mogelijk is. Wij hopen u middels dit blog meer verteld te hebben over het delen van een taxi en wensen u veel succes bij uw zoektocht naar een taxi in Nijmegen!

Mijn APK keuring in Utrecht? Is dat echt nodig

Het belang van een goede APK keuring

U laat waarschijnlijk regelmatig een APK keuring in Utrecht uitvoeren, maar waarom is dit zo hard nodig? Een APK keuring zorgt voor meer veiligheid op de weg en beschermt het milieu. Hoe vaak en wanneer uw auto een APK keuring behoeft, heeft diverse redenen. Oudere auto’s zijn veelal meerdere keren APK gekeurd. U wordt altijd geacht een APK keuring uit te voeren voor de vervaldatum die gedurende uw laatste keuring is opgesteld. Is uw auto niet APK gekeurd of zelfs afgekeurd, dan riskeert u een boete. En veroorzaakt u een ongeluk gedurende de periode dat u niet APK gekeurd rijdt, dan is het zelfs mogelijk dat de verzekering u niets uitbetaalt. Daarom is het van groot belang een APK keuring uit te laten voeren.

Wat wordt er getest tijdens mijn APK keuring in Utrecht?

Gedurende uw APK keuring in Utrecht, wordt uw auto op verschillende onderdelen getest.
Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar hoeveel uitlaatgassen uw auto uitstoot, of uw uitlaat gasdicht is en wordt uw auto gecheckt op verkeersveiligheid. De banden, carosserie, schokdempers, veren, stuurrichting en wielophanging worden uitgebreid gecontroleerd. Ook wordt gekeken naar uw registratienummer en uw kilometerstand. En dit is nog lang niet alles. Uw APK keuring kunt u alleen uitvoeren bij RDW erkende garages. Deze zijn herkenbaar aan een speciale RDW sticker. Zo weet u precies dat u uw APK keuring in Utrecht bij de juiste garage laat uitvoeren.

Wanneer moet ik mijn APK keuring uit laten voeren?

Een APK keuring is het beste voor u, uw auto en de algemene verkeersveiligheid. Maar hoe vaak moet u uw APK keuring in Utrecht laten uitvoeren? Dit is van diverse factoren afhankelijk. Zo is het type motor van uw auto zeer van belang, evenals het gewicht van uw auto en het jaar van toelating. 6 Weken voor het verval van uw APK, ontvangt u een brief van de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer). Wordt uw auto niet binnen 6 weken gekeurd, loopt u het risico op een hoge boete. Ook indien u niet wordt aangehouden terwijl u alsnog met uw auto rijdt, kunt u een boete krijgen. Dit komt doordat de gegevens van uw APK keuringen nauwkeurig worden bijgehouden door het RDW. Dit risico wilt u uiteraard niet lopen. Zorg er daarom altijd voor dat u tijdig uw APK keuring laat uitvoeren!

Daarom kiest u voor een APK keuring in Utrecht

Kortom, het laten uitvoeren van uw APK keuring levert u heel wat op. U rijdt in een veilige auto, wat voor meer verkeersveiligheid zorgt. Daarbij blijft een boete u bespaard. Kies ook voor veilig rijden. Laat uw auto APK keuren!

Vind de beste huurauto met deze tips

Vind de beste huurauto met deze tips

Op zoek naar een huurauto in Utrecht?

Ben jij op zoek naar een huurauto in Utrecht? Huur dan niet meteen een huurauto bij de eerste de beste garage die je tegenkomt. Er zijn namelijk een paar zaken waar je op moet letten als je een auto gaat huren. Lees dit blog met handige tips en vind straks dé perfecte huurauto in Utrecht.

Tip 1: Ga na wat de afspraken zijn aangaande de tank

Stunt een garage in Utrecht met een huurauto die je met een volle tank mag meenemen en met een lege tank mag inleveren? Ideaal natuurlijk, maar controleer wel even de kleine lettertjes. Het kan namelijk zo zijn dat je, vanwege deze regeling, heel veel ‘servicekosten’ of iets dergelijks moet betalen. Ben je dus op zoek naar een huurauto? Staar je dan niet blind op mooie acties, maar bekijk wat je daadwerkelijk kwijt bent.

Tip 2: Check wat je al verzekerd hebt

Bij vrijwel elke garage in Utrecht waar je een huurauto kunt huren, moet je een verzekering tegen autoschade afsluiten. Maar een verhuurbedrijf wil je graag ook nog tegen andere zaken verzekeren. Check daarom even wat je al gedekt wordt door jouw WA-verzekering. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jij al over een doorlopende inzittendenverzekering beschikt. Kortom, controleer altijd de kleine lettertjes én je eigen verzekering.

Tip 3: Controleer de huurauto op reeds aanwezige schade

Rijd nooit weg met een huurauto als je deze nog niet volledig hebt gecheckt op reeds aanwezige schade. Dus heb jij een huurauto nodig om in en om Utrecht te gaan rijden? Teken dan pas het huurcontract nadat je de auto grondig hebt gecontroleerd. Tref je autoschade aan? Maak er dan foto’s van en geef het door aan de autogarage. Deze moet dan de reeds aanwezige schade aantekenen op het huurcontract. Voer je deze check niet uit? Dan kan de autogarage de aanwezige schade toewijzen aan jou. Zonder check kun je niet aantonen dat jij niet verantwoordelijk bent voor de schade. Controleer de huurauto dus altijd even!

Succes met het vinden van een huurauto in Utrecht

Je begrijpt, als je bovenstaande tips in acht neemt, dan vind je in no time de juiste huurauto in Utrecht. Ga direct op zoek naar een bewezen en betrouwbare garage en kijk of er een auto tussen staat die aan al jouw wensen voldoet. Wij wensen je veel plezier toe met die optimaal gecontroleerde huurauto in Utrecht!