Nieuws

De weg niet op vanwege belemmeringen

Een rijvaardigheidstraining voor u

Heb je al een tijdje je rijbewijs en heb je het idee dat sommige rijvaardigheden achteruit gaan? Dan is het verstandig om een rijvaardigheidstraining te overwegen. Met het doen van een rijvaardigheidstraining scherp je jouw rijvaardigheden weer aan. Ook krijg je tips waar je op moet letten in het verkeer en welke aspecten van het rijden goed gaan. In dit blog lees je meer over de meest voorkomende belemmeringen waardoor het spannend kan zijn om de weg op te gaan.

Met spanning de weg op

Het verschilt per individu of zij nog met gemak de weg op durven of dat zij vanwege een beperking het niet willen riskeren. Rijd je nog wel auto, maar ervaar je veel spanningen tijdens het rijden? Dan is het belangrijk om deze spanningen aan te pakken. Gespannen de weg op gaan kan voor vervelende ongelukken zorgen. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van tunnelvisie, terwijl het juist belangrijk is om tijdens het rijden alles goed in de gaten te houden, ook in de spiegels.

De autosnelweg

Een ander veel voorkomende belemmering is de angst om de autosnelweg op te gaan vanwege de hoge snelheden. Vaak genoeg rijden ouderen 80 kilometer per uur op wegen waar 100 kilometer per uur gereden mag worden. Ongeduldige mensen kunnen hier gevaarlijke inhaalmanoeuvres door gaan maken. Met een rijvaardigheidstraining wordt gekeken naar de juiste snelheid en hoe u weer veilig deel uit kunt maken van de snelweg.

De training wordt afgestemd op uw behoeftes

Na een oefenroute worden jouw rijvaardigheid, de aandachtspunten en jouw behoeftes op het gebied van autorijden besproken. Na deze bespreking wordt de cursus op deze bevindingen aangepast. Na de training kun je vol zelfvertrouwen, maar ook vol plezier, weer deelnemen aan het verkeer! Met een auto vergroot je jouw onafhankelijkheid en mobiliteit!

Jongere mensen achter het stuur

Ook zijn er genoeg jonge mensen die na een lange tijd van niet rijden toch bang zijn om weer de weg op te gaan. Ook hen adviseren wij om een rijvaardigheidstraining te doen. Dit kan bijvoorbeeld op een rijschool in Eindhoven. Voor sommige mensen is het rijden in een drukke stad soms heel spannend. Met de juiste training rijd je zo weer elke stad in. Heb je vragen over rijvaardigheidstrainingen? Je kunt ze hier stellen.

Op welke leeftijd mag je welke motoren rijden?

De bromfiets links laten liggen

Altijd al je motorrijbewijs willen halen? In dit blog vertellen wij je op welke leeftijd je mag beginnen aan je theorie examen en op welke leeftijd je mag motor rijden. Wij hebben het voor je uitgezocht. Er is namelijk veel gaande in de wereld van motorrijden. De regels zouden eventueel kunnen veranderen rond 2025. Er zijn plannen om jongeren vanaf 16 jaar al te laten beginnen aan motorrijlessen, zodat zij meer ervaring opdoen en de bromfiets links laten liggen.

De veiligheid waarborgen

Vroeger was het makkelijker om je motorrijbewijs te behalen. Je kon dan kiezen uit allerlei motoren, ook de zwaardere. Een paar jaar geleden moest je 21 jaar zijn om op een zwaardere motor te rijden. Sinds 2013 zijn de regels zodanig aangepast dat je op jonge leeftijd alleen een lichte motor rijbewijs kunt halen. Dit is gedaan om de veiligheid op de weg te waarborgen. Huidig zijn er drie categorieën: A1, A2 en A. Elke categorie staat voor het vermogen van de motoren.

De lichte motor

Vanaf je 17e mag je rijles nemen op een lichte motor en theorie examen doen. Voor het praktijkexamen hoor je minimaal 18 jaar of ouder te zijn. De lichte motor heeft een vermogen van maximaal 11 kW. Dit behaalde motorrijbewijs heet A1.

De middelzware motor

Wanneer je al een rijbewijs voor de lichte motor hebt behaald, A1, dan mag je vanaf je 19 jaar direct rijles nemen op een middelzware motor. Voor het examen hoor je minimaal 20 jaar te zijn. Je hoeft het theorie examen niet opnieuw te doen. Een middelzware motor heeft een vermogen van maximaal 35 kW. Dit behaalde motorrijbewijs heet A2.

De zware motor

Vanaf je 21e levensjaar mag je rijlessen nemen op een zware motor. Een zware motor heeft een vermogen van 35 kW of meer. Het is verstandig om te wachten tot je 24e levensjaar. Wanneer je geen rijervaring hebt of een rijbewijs voor A2 korter dan 2 jaar geleden hebt behaald, dan mag je een zware motor met drie wielen rijden. Na 2 jaar vervalt deze regel. Je moet dan opnieuw een rijbewijs aanvragen en kunt dan een zware motor rijden. Vanaf je 22e levensjaar mag je rijexamen doen op een zware motor. Dit behaalde motorrijbewijs heet A.

Let op veranderingen

Wanneer je rijbewijs A hebt behaald krijg je automatisch ook rijbewijs A1 en A2. Let er wel op dat de regels niet veranderen wanneer jij beslist om jouw motorrijbewijs te behalen. Houd daarom verschillende sites goed in de gaten. Je kunt bijvoorbeeld kijken op motorrijschool Utrecht. Heb jij al je motorrijbewijs behaald? Vertel jouw ervaringen hier op deze website.

Hoe werken laadpalen precies?

Laadpalen voor elektrische auto’s

Heeft u een elektrische auto? Dan is thuisladen de meest voordelige manier om uw auto op te laden. Daarvoor heeft u natuurlijk wel een laadpaal nodig. Maar hoe werken deze laadpalen eigenlijk precies? Wat is het verschil tussen een gewone laadpaal en laadpalen die u bij het tankstation tegenkomt. Kiest u voor een laadpaal met een 1-faseaansluiting of met een 3-faseaansluiting? In dit blog vertellen we er meer over.

Auto opladen aan een laadpaal

Het opladen van een elektrische auto is eigenlijk hetzelfde als het laden van elk ander elektrisch apparaat. U steekt het in het stopcontact, en meer hoeft u niet te doen. Toch komt er bij een elektrische auto nog een ‘tussenpost’ kijken: de laadpalen. Dat komt omdat het laden van een auto toch wel wat meer stroom kost dan het laden van uw mobieltje. U kunt hem niet zomaar in het stopcontact steken. Gelukkig is het heel makkelijk om dit soort laadpalen bij uw woning te (laten) installeren. Zo kunt u gewoon ‘s avonds en ‘s nachts uw auto opladen. Veel kantoren hebben tegenwoordig ook dit soort laadpalen staan. Wanneer u aan het werk bent, wordt uw auto opgeladen.

Snelladen versus thuisladers

Natuurlijk kan het ook altijd voorkomen dat de accu van uw auto onderweg leeg gaat. Geen probleem, want op heel veel punten in Nederland kunt u uw auto snel opladen met een snellader. Die staan langs drukke wegen. Om hiervoor gebruik te maken, heeft u een laadpas nodig. In veel gevallen is de accu na 20 tot 40 minuten aan een laadpaal voor ongeveer 80% opgeladen. Volledig opladen bij een laadpaal is niet handig, want de laadsnelheid neemt bij snelladers boven de 80% snel af. Aan uw eigen laadpaal thuis kunt u de auto wel volledig opladen.

1-fase of 3-faseaansluiting

Wanneer u een laadpaal voor thuis koopt, heeft u de keuze tussen een 1-fase en 3-fase laadpaal. Het verschil tussen deze twee typen laadpalen, is dat een 1-faseaansluiting minder krachtig is dan een 3-faseaansluiting. Dat betekent dat u met een 1-fase laadpaal uw auto minder snel kunt opladen. Let bij uw aankoop wel op dat niet iedere meterkast geschikt is voor een 3-faseaansluiting. Ook kan niet iedere auto opgeladen worden met een 3-fase laadpaal. Een 1-fase laadpaal is wel geschikt voor ieder type auto. Met het grote aanbod laadpalen is er altijd wel een model dat perfect geschikt is voor uw auto, meterkast en woning.

Wat waren de dingen waar u op gelet heeft toen u een laadpaal ging kopen? Neem contact op en laat het ons weten.

Is motorkleding verplicht?

Hoe vogelvrij is de motorrijder als het gaat om veiligheid?

Een vraag die ons veel gesteld wordt is de volgende: is het dragen van motorkleding verplicht? We kunnen de vraag kort en bondig beantwoorden. Nee, het dragen van motorkleding is niet verplicht. Met uitzondering van de helmplicht, kun je bij wijze van spreken gewoon in je blote kont op je motor door het verkeer rijden. En als je dan een schuiver maakt, ligt je velletje op het asfalt. Het is dus wel verstandig om goede motorkleding te dragen. En waarom zou een verplichting nog niet zo gek zijn? We vertellen je hieronder waarom.

Motorkleding heeft meerdere functies

Een uitglijder op een motor kan al snel zorgen voor ernstig letsel. Ook bij een lage snelheid. Met motorkleding aan loop je waarschijnlijk nog steeds letsel op bij een flinke val, maar de gevolgen kunnen door de juiste kleding beperkt blijven. De speciaal voor het motorrijden gemaakte kleding heeft meerdere functies. De hoofdtaak van motorkleding is het beschermen van de bestuurder tegen letsel door het vallen. Maar de kleding is ook gemaakt voor comfort. De wind krijgt namelijk geen vat op het materiaal. Daardoor gaat de motorkleding niet als een vlag wapperen in de wind. En motorkleding zorgt ook voor een goede zichtbaarheid. In vergelijking met auto’s zijn motorrijders normaal gesproken minder goed zichtbaar voor andere weggebruikers.

Een helm is verplicht, waarom motorkleding niet?

Dat motorkleding cruciaal kan zijn voor een motorrijder en zijn of haar bijrijder is wel duidelijk, maar waarom wordt het dragen van motorkleding dan niet verplicht? In België is dat min of meer al wel aan de orde. Daar stellen ze eisen aan de kleding en het schoeisel en je moet er handschoenen dragen. Er zijn meerdere landen waar ze eisen stellen aan veiligheid en een goede zichtbaarheid van motorrijders. In Nederland kun je natuurlijk ook wachten op nadere regelgeving, zeker gezien het hoge aantal aan verkeersdoden.

Wat kost goede motorkleding?

Goede motorkleding is niet heel voordelig in prijs. Maar met goed online speurwerk kun je de kosten zo laag mogelijk houden. Een motorbroek koop je gemiddeld tussen de 200 en 350 euro. Voor een motorjas moet je rekening houden met zo’n 300 tot 500 euro. Een heel motorpak kost ongeveer 450 tot 700 euro. En een paar laarzen kosten ongeveer 100 euro. En dan moet je er ook nog motorhandschoenen bij kopen. Maar vooruit: veiligheid boven alles!

Meer weten over autorijden en motorrijden? Lees dan ook onze nieuwsberichten.

NewMotion laadpalen

Een laadpaal van NewMotion

U heeft een elektrische auto aangeschaft en bent nu op zoek naar een geschikte laadpaal voor bij u thuis of uw bedrijfspand. Voor welk merk laadpaal kiest u dan? Er zijn tal van opties. Wij begrijpen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vertellen wij u graag wat meer over de verschillende merken laadpalen. Deze week lichten wij uit: het bekroonde merk NewMotion. Voor zowel particulieren als bedrijven is dit een uitstekende optie, dankzij de gebruiksvriendelijkheid en handige extra’s. In dit blog leest u meer over dit bekende laadpaal merk.

De specificaties

De laadpalen van NewMotion zijn slim, veilig en eenvoudig te bedienen. De laadpalen zijn vervaardigd van hoogwaardige componenten, waardoor deze een lange tijd meegaan. De aanschaf van een NewMotion laadpaal brengt verschillende voordelen met zich mee. Wij zetten de specificaties voor u op een rij:

 • NewMotion laadpalen hebben een laadvermogen tot 22kW
 • Ze zijn waterdicht
 • Ze zijn voorzien van een lekstroom detectie
 • NewMotion laadpalen zijn op afstand te bedienen
 • Geschikt voor alle soorten elektrische auto’s
 • Hoge laadsnelheid
 • Gecertificeerd veilig
 • Online verbonden via GPRS (geen ethernetkabelverbinding nodig!)

De opties

Er zijn verschillende opties wanneer u een NewMotion laadpaal gaat aanschaffen. Zo bestaat er de NewMotion Home Standard line. Laadpalen uit deze lijn laat u eenvoudig en veilig bij u thuis installeren. Laadt u liever wat sneller op? Dan is de NewMotion Home Fast wellicht wat voor u. Wanneer u een laadpaal bij uw bedrijfspand wilt laten plaatsen kiest u voor de NewMotion Business Line. Met een eventuele upgrade maakt u eenvoudig gebruik van de intelligente laaddiensten van NewMotion, waarmee u de accustatus van uw elektrische auto tijdens het opladen kunt zien en inzicht heeft in uw verbruik en energiekosten. Bent u al overtuigd?

Koeriersdienst nodig? Schakel een taxi in!

Uw pakket snel op bestemming met een koeriersdienst per taxi

Wilt u snel en veilig een pakket, brief of product verzenden? U kunt dit natuurlijk per post doen, maar door gebruik te maken van een taxi koeriersdienst weet u zeker dat uw pakket nog dezelfde dag op de bestemming zal arriveren. Wij vertellen u graag meer over het vervoeren van pakketten per taxi.

De voordelen van een taxi koeriersdienst

Wanneer u ervoor kiest om uw pakket via de koeriersdienst van een taxi te verzenden, dan profiteert u van een aantal voordelen. Deze zetten wij graag voor u op een rij:

 • De meeste taxibedrijven zijn 24/7 bereikbaar, waardoor u op ieder moment uw pakket kunt verzenden
 • Met de koeriersdienst van een taxi weet u zeker dat uw pakket direct naar de plaats van bestemming wordt gebracht. Het zal dus niet lang duren voor uw pakket bij de ontvanger is aangekomen
 • U hoeft niet bang te zijn dat uw pakket kwijt raakt
 • Door te kiezen voor een taxibedrijf met vaste tarieven weet u vooraf precies wat u moet betalen en komt u niet voor verrassingen te staan
 • Heeft u een zwaar pakket? De meeste taxidiensten vervoeren pakketten tot wel 1000 kilo!

Koeriersdienst voor ondernemers

Ook als ondernemer kan het handig zijn om de koeriersdienst van een taxibedrijf in te schakelen voor uw belangrijke documenten en pakketten. Zo hoeft u zelf niet te slepen met zware pakketten of op en neer te reizen naar het postkantoor. Door te kiezen voor de koeriersdienst van een taxibedrijf kunt u zich dus weer focussen op uw bedrijf, omdat u weet dat uw pakketten in goede handen zijn.

Autosleutel in gesloten auto: wat nu?

Auto openen zonder schade

Het moet u maar net gebeuren, u heeft de auto op slot gedaan en de deur dicht gemaakt wanneer u erachter komt dat de sleutel nog in de auto ligt. Wat moet u dan? Raak niet in paniek, want de autodeur openmaken is voor een slotenmaker geen probleem. Wij geven in dit blog tips over wat u moet doen wanneer u buitengesloten bent uit uw auto.

Raak niet in paniek

Veel mensen raken in paniek wanneer ze erachter komen dat de sleutel nog in de auto ligt maar de deur op slot is. Blijf rustig, want het probleem is snel weer opgelost. Ga eerst rustig na of alle deuren ook echt gesloten zijn. Vergeet hierbij de klep van de kofferbak ook niet. Dan kunt u ook nog uw reservesleutel gebruiken. Afhankelijk van de situatie kunt u nagaan of het verstandig is om de auto te laten staan en de reservesleutel op te halen.

Autodealer of pechhulp bellen

Heeft u geen reservesleutel, of bent u ver van huis? Dan is het het slimst om hulp in te schakelen. U kunt de autodealer bellen. Die kent misschien een mechanisch of elektronisch trucje om uw auto van buitenaf open te maken. Zo niet, dan kunt u de pechhulp dienst bellen als u een lidmaatschap heeft. Ook zonder lidmaatschap kunt u bijvoorbeeld de ANWB bellen, maar dan moet u wel een flink bedrag betalen. Het is dan wellicht verstandiger om gewoon een slotenmaker te bellen.

Slotenmaker opent de deur

Er zijn veel slotenmakers die naast ‘gewone’ sloten ook autosloten kunnen openen. Wanneer u geen lidmaatschap heeft bij een hulpdienst is dit vaak een slimme optie. Vraag wanneer u belt wel even na of de slotenmaker weet hoe hij of zij de sloten van uw type auto open moet maken. Zo ja, dan zorgt de slotenmaker dat u snel en zonder schade weer toegang heeft tot uw auto.

Doe dit zeker NIET

Het lijkt misschien een snelle, slimme oplossing om het ruitje in te tikken van uw auto. Doe dit echter alleen in de uiterste noodgevallen. U kunt flink verwond raken aan uw handen en armen, en het glas kan zelfs in uw ogen terecht komen. Ook komt de auto vol kleine glasscherven te liggen. U zult overigens alsnog een flink bedrag moeten betalen om de ruit te vervangen. Dat komt omdat ruitschade die moedwillig door uzelf veroorzaakt wordt, niet geclaimd mag worden op de autoverzekering.

Voor meer advies wanneer u uw auto niet meer in kan, bijvoorbeeld welke slotenmaker u het beste kunt bellen, neemt u contact met ons op.

De voordelen van een laadpaal aan huis

Elektrisch rijden is de toekomst

Bij Carforums zien we dat steeds meer Nederlanders overstappen op een elektrische auto. Dat is ook niet zo gek. Elektrisch rijden is namelijk beter voor het milieu, elektriciteit is goedkoper dan benzine en diesel en in de meeste gevallen profiteert u van grote belastingvoordelen. Een nadeel is echter dat het opladen langer duurt en dat u uw auto op moet laden aan een publieke laadpaal, die niet altijd om de hoek ligt. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor: een laadpaal aan huis. In dit blog leest u meer over de voordelen van een eigen laadpaal voor uw elektrische auto.

Uw auto veilig voor de deur opladen

Wanneer u overweegt om een elektrische of hybride auto te kopen, dan gaat u natuurlijk ook kijken naar de mogelijkheden om deze op te laden. Er bestaan publieke oplaadpunten, maar het is veiliger en gemakkelijker om de auto bij u thuis voor de deur op te laden. Zo hoeft u ‘s avonds nadat u thuis bent gekomen van uw werk niet helemaal naar een laadpaal om er daar achter te komen dat die laadpaal al bezet is. Bovendien staat uw auto thuis op de oprit veel veiliger tijdens het opladen en is de kans dat de auto wordt gestolen veel kleiner.

Snel en veilig opladen

U kunt uw auto opladen vanuit een gewoon stopcontact. Maar wist u dat uw auto veel sneller oplaadt met een laadpaal? Een laadpaal heeft immers een groter vermogen dan een stopcontact. Bovendien kan de zekering van een stopcontact doorbranden en kan er zelfs brand ontstaan door uw auto op te laden via een stopcontact! Bent u op zoek naar de perfecte laadpaal voor uw elektrische of hybride auto? Zoek dan via internet naar een specialist met een groot assortiment aan laadpalen voor verschillende typen auto’s. Zo weet u zeker dat er een laadpaal tussen zit voor uw auto!

Zo kun jij je rijbewijs halen in Amstelveen!

Je rijbewijs halen in 3 stappen

Kun jij niet wachten tot de dag dat je je rijbewijs hebt en kunt genieten van je vrijheid? Wanneer je niet meer afhankelijk bent van vrienden of familie, of dat je een taxi moet bellen of het ov moet nemen wanneer je ergens naartoe wil? Als je 16 bent kun je in principe je theorie examen afleggen. Wanneer je 16 en een half bent mag je beginnen met rijlessen. Wij geven je graag drie handige tips waarmee je ongetwijfeld je rijbewijs gaat halen in Amstelveen!

De juiste rijschool in Amstelveen vinden

Stap 1 lijkt erg voor de hand liggend: vind de juiste rijschool in Amstelveen. Toch kan dit in de praktijk veel lastiger zijn dan het lijkt. Je zit urenlang bij je rijinstructeur in de auto en je hebt veel persoonlijk contact. Het is dan ook fijn als je het een beetje kunt vinden met deze instructeur. Ook moet de individuele manier van lesgeven bij je passen, en moet de instructeur je genoeg zelfvertrouwen geven om het praktijkexamen te halen. Wanneer je op zoek bent naar een rijschool in Amstelveen, raden we je dan ook aan om een of meerdere proeflessen in te plannen. Op die manier krijg je een idee van de manier van lesgeven en wie de persoon is.

Het halen van je theorie examen

Stap 2 is het halen van je theorie examen in Amstelveen. Wat betreft het theorie examen afnemen zijn er twee mogelijkheden, en is het verstandig om te kijken welke methode bij je past. De eerste mogelijkheid is om het theorie examen af te nemen wanneer je al aan het lessen bent. Dit is vooral fijn wanneer je het gevoel hebt dat je de theorie pas echt goed snapt wanneer je de regels in werking ziet. De tweede mogelijkheid is om het theorie examen in Amstelveen af te nemen voordat je met je praktijklessen. Zo heb je al enige kennis voordat je in de auto stapt, wat sommige mensen een boost geeft in hun zelfvertrouwen. Is het zelfstandig leren van de theorie uit boeken niets voor jou? Ga dan op zoek naar een rijschool waar je ook een theoriecursus kunt volgen. Klassikaal worden dan alle regels doorgenomen, en kun je ook meteen eventuele vragen stellen. Dit soort cursussen worden geleid door een ervaren instructeur.

Je praktijkexamen behalen

Stap 3 van je rijbewijs halen in Amstelveen, is natuurlijk het praktijkexamen halen. Je rijinstructeur vertelt precies wat er die dag gaat gebeuren. Wanneer hij of zij denkt dat je er klaar voor bent, maakt hij een afspraak met het CBR voor een datum waarop jij je praktijkexamen af kunt nemen. Een goede instructeur wil natuurlijk ook dat je slaagt, en zal dit dus alleen doen wanneer hij of zij denkt dat je er klaar voor bent. Het examen verloopt onder leiding van een examinator van het CBR. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de kennis die je opgelopen hebt tijdens je lessen en toen geoefend hebt, toe te passen tijdens het examen!

Behaal snel je rijbewijs bij een goede rijschool in Best

Tips om snel je rijbewijs te halen

Zoek je een rijschool in Best? Het kan soms best lastig zijn om de goede rijschool te vinden, en je wil natuurlijk snel je rijbewijs halen. In dit blog geven we je wat tips om zo snel mogelijk het rijbewijs te halen!

Steek wat tijd in het kiezen van je rijschool

Ga niet zomaar voor de eerste rijschool die je ziet, maar vergelijk ze goed. Iedere rijschool adverteert met dat ze goedkope lessen aanbieden en dat je snel je rijbewijs kunt halen. Dat zijn vaak niet de juiste criteria om een goede rijschool te vinden. Voor rijscholen geldt dat goedkoop juist vaak duurkoop is. Bij een hele lage prijs heb je vaak te maken met een minder goede rijschool. Dit betekent dat je meer rijles moet nemen om je niveau op peil te krijgen. Hierdoor kom je alsnog uit op hoge kosten.

Vraag eerst om een proefles

Als je twijfelt tussen een paar rijscholen is het goed om eerst een proefles te nemen. Je kunt tijdens die proefles veel vragen stellen. Hoe vaak kun je bij deze rijschool in Best les krijgen? Hoe gestructureerd wordt er gewerkt? Krijg je een vaste instructeur? Ook is het belangrijk dat je op verschillende plaatsen leert rijden. Je moet natuurlijk niet alleen op de snelweg goed kunnen rijden, maar je moet ook in de stad geen ongelukken veroorzaken.

Steek zelf ook wat energie in je lessen

Helaas zijn zelfrijdende auto’s nog geen alledaags gezicht in het straatbeeld, dus je zult toch echt wat moeite moeten steken in het behalen van je rijbewijs. Ga dan ook al voor je eerste rijles zelf bezig met de theorie. Zo heb je al wat voorkennis en kun je tijdens de rijlessen vragen stellen aan je instructeur. Rijd ook met je vrienden en familie mee en vraag hen van alles! Je kunt ontzettend veel leren van de ervaringen van anderen.

Veel succes!

Met al deze tips haal jij zeker je rijbewijs en komt het helemaal goed. We wensen je in ieder geval heel veel plezier en succes met het vinden van de juiste rijschool in Best en het behalen van je rijbewijs!