Laadpaal kopen: waar let je op?

Laadpaal kopen: waar let je op?

Zo kies je de juiste laadpaal voor aan huis

Heb je een elektrische auto? goed bezig! Niet alleen is het goed voor het milieu, je hoeft ook nog eens niet naar het tankstation om te tanken. Met een laadpaal thuis kun je ook nog eens gemakkelijk aan huis je auto opladen. Maar het is natuurlijk van belang dat je hiervoor de juiste laadpaal voor je auto kiest. Er is nu eenmaal veel keuze uit veel verschillende soorten en maten. In dit blog lees je hoe je de juiste laadpaal voor je elektrische auto kiest, en waar je op moet letten.

Laadpaal of wallbox

Als eerste is er de keuze tussen een wallbox of een laadpaal. Het grootste verschil tussen de twee is dat ze anders geïnstalleerd worden. Een wallbox, het woord zegt het al, wordt aan de muur bevestigd. De laadpaal is aan de grond gemonteerd. De meeste mensen gaan voor een wallbox omdat deze minder opvallend is. Er zijn echter ook situaties waarin een laadpaal handiger is. Met een laadpaal kun je bijvoorbeeld je auto buiten opladen op de oprit van je huis. Of zelfs als je geen oprit hebt.

1-fase of 3-fase-aansluiting

Na de keuze voor een laadpaal of een wallbox is het belangrijk om te letten of je een 1-fase-aansluiting of een 3-fase-aansluiting koopt. Wanneer je een 1-fase-aansluiting kiest, is de meterkast met één aansluiting van 230 volt op het elektriciteitsnet aangesloten. Bij een 3-fase-aansluiting is alles aangesloten met drie ‘fasedraden’ van 230 volt. Een 3-fase-aansluiting kan je elektrische auto dan ook sneller opladen. Het hangt af van je meterkast of je beter voor een 1-fase of een 3-fase-aansluiting kunt kiezen. Tot slot is het natuurlijk belangrijks om te controleren of je auto geschikt is voor 3-fase laden. Heb je een Tesla? Dan kan het! Heb je een NIssan Leaf? Dan kan het niet.

Zodra je een laadpaal koopt bij een specialist, kan deze jou natuurlijk uitstekend adviseren in het maken van de juiste keuze. Wil je hulp met het vinden van een specialist bij jou in de buurt? Vul dan het contactformulier in. We staan je graag bij in je zoektocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *