Altijd een alcoholtester voor in de auto

Alcoholtester voor in de auto. Jazeker wel!

Bent u iemand die vaak met de auto naar een feestje gaat, of uit eten gaat? Bent u een fervente voetballiefhebber en staat u altijd in het basisteam als de zogenaamde ‘derde helft’ in de voetbalkantine aanbreekt? Als u daarbij alcohol nuttigt, neemt u een groot risico. Autorijden met een borrel of een paar biertjes op kan al snel gevaarlijk zijn voor u en voor uw medeweggebruikers. Mocht u bij een ongeval betrokken raken, dan moet u altijd blazen. Na het nuttigen van alcohol bestaat de kans dat u dus strafbaar bent, omdat er een te hoog alcoholpromillage in uw bloed wordt aangetroffen. Ook al bent u niet de veroorzaker van het ongeval. Dat zou dom zijn, want de sancties voor alcohol in het verkeer zijn niet mals. Het is daarom altijd verstandig om een alcoholtester voor in de auto te hebben. U kunt dan voor uw vertrek testen of het alcoholpromillage in uw bloed het nog toelaat om de weg op te gaan. U kunt dan besluiten om niet zelf te rijden, een taxi te bellen, het openbaar vervoer te nemen, of even te wachten met rijden. U voorkomt er een hoop gedoe mee.

Wetgeving rond de alcoholtester

De alcoholtester voor in de auto is in Nederland niet verplicht. Maar wel heel verstandig. Met de alcoholtester voor in de auto kunt u zelf checken hoeveel alcohol u in uw bloed heeft. Zo kunt u zelf bepalen of u wel of niet in staat bent om uw voertuig te besturen. Het maximaal toegestane alcoholgehalte in uw bloed is 0,5 promille, Dit komt neer op 0,25 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht. Heeft u korter dan drie jaar uw rijbewijs? Dan geldt het limiet van 0,2 promille alcohol in uw bloed.

Alcoholtester in Frankrijk

In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester voor in de auto bij u te hebben. Als u er geen bij u heeft, krijgt u overigens geen boete. De politie in Frankrijk gebruikt eigen blaastests om automobilisten te controleren op alcoholgebruik. De alcoholtesters voor in de auto zijn uitsluitend voor eigen gebruik. Ze zijn bedoeld om zelf uw alcoholpromillage te meten voordat u de weg op gaat. En ondanks dat het niet verplicht is in Nederland, adviseren wij u om dat in Nederland ook te doen.

Alcoholtester voor in de auto online bestellen

Er zijn diverse aanbieders van een alcoholtester voor in de auto. U kunt ze fysiek in de winkel kopen. Maar ze zijn ook eenvoudig online te bestellen. Dus, wees verstandig en bestel snel een alcoholtester voor in de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *