Vind de beste huurauto met deze tips

Vind de beste huurauto met deze tips

Op zoek naar een huurauto in Utrecht?

Ben jij op zoek naar een huurauto in Utrecht? Huur dan niet meteen een huurauto bij de eerste de beste garage die je tegenkomt. Er zijn namelijk een paar zaken waar je op moet letten als je een auto gaat huren. Lees dit blog met handige tips en vind straks dé perfecte huurauto in Utrecht.

Tip 1: Ga na wat de afspraken zijn aangaande de tank

Stunt een garage in Utrecht met een huurauto die je met een volle tank mag meenemen en met een lege tank mag inleveren? Ideaal natuurlijk, maar controleer wel even de kleine lettertjes. Het kan namelijk zo zijn dat je, vanwege deze regeling, heel veel ‘servicekosten’ of iets dergelijks moet betalen. Ben je dus op zoek naar een huurauto? Staar je dan niet blind op mooie acties, maar bekijk wat je daadwerkelijk kwijt bent.

Tip 2: Check wat je al verzekerd hebt

Bij vrijwel elke garage in Utrecht waar je een huurauto kunt huren, moet je een verzekering tegen autoschade afsluiten. Maar een verhuurbedrijf wil je graag ook nog tegen andere zaken verzekeren. Check daarom even wat je al gedekt wordt door jouw WA-verzekering. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jij al over een doorlopende inzittendenverzekering beschikt. Kortom, controleer altijd de kleine lettertjes én je eigen verzekering.

Tip 3: Controleer de huurauto op reeds aanwezige schade

Rijd nooit weg met een huurauto als je deze nog niet volledig hebt gecheckt op reeds aanwezige schade. Dus heb jij een huurauto nodig om in en om Utrecht te gaan rijden? Teken dan pas het huurcontract nadat je de auto grondig hebt gecontroleerd. Tref je autoschade aan? Maak er dan foto’s van en geef het door aan de autogarage. Deze moet dan de reeds aanwezige schade aantekenen op het huurcontract. Voer je deze check niet uit? Dan kan de autogarage de aanwezige schade toewijzen aan jou. Zonder check kun je niet aantonen dat jij niet verantwoordelijk bent voor de schade. Controleer de huurauto dus altijd even!

Succes met het vinden van een huurauto in Utrecht

Je begrijpt, als je bovenstaande tips in acht neemt, dan vind je in no time de juiste huurauto in Utrecht. Ga direct op zoek naar een bewezen en betrouwbare garage en kijk of er een auto tussen staat die aan al jouw wensen voldoet. Wij wensen je veel plezier toe met die optimaal gecontroleerde huurauto in Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *