Hoe wordt de waarde van een sloopauto bepaald?

Waarde van een sloopauto in drie stappen

Wist u dat u geld kunt krijgen voor uw oude sloopauto? Wanneer u uw sloopauto wilt verkopen in Gelderland kunt u terecht bij een bedrijf dat kapotte auto’s inkoopt, en hier contact geld voor betaald. De waarde van de sloopauto wordt over het algemeen in drie simpele stappen bepaald. Wij vertellen meer over die factoren.

Losse onderdelen

De belangrijkste bepalende factor voor de waarde van een oude sloopauto is de waarde van de losse onderdelen die hergebruikt kunnen worden. Wanneer u afstand doet van uw sloopauto wordt deze volledig uit elkaar gehaald. De losse onderdelen die nog bruikbaar zijn worden doorverkocht. Dit kan zijn aan particulieren om zelf nog mee te klussen, of aan autofabrikanten. De verkoop van losse onderdelen is een duurzame oplossing, aangezien de materialen een tweede leven gegeven wordt. De waarde van de losse onderdelen is volledig afhankelijk van het vraag en aanbod. Door de hoge prijs van nieuwe onderdelen zijn bruikbare onderdelen van oude auto’s zeer in trek bij autosloperijen.

Actuele prijzen van schroot en oud ijzer

Oude auto’s zijn opgebouwd uit ijzer en metaal. Deze materialen kunnen volledig gerecycled worden. De waarde van de sloopauto wordt daarom mede bepaald door de actuele prijzen van schroot en oud ijzer. Aangezien ijzer een relatief schaars materiaal is, zijn oude auto’s wel altijd zeer aantrekkelijk. Wanneer een auto naar de sloop gaat, wordt hij samengedrukt tot een pakketje schroot. Dit pakketje wordt gesmolten, en vervolgens doorverkocht aan autofabrikanten tegen de actuele prijzen.

Hoogte van de recyclingbijdrage

Wanneer u een auto koopt, betaald u ook altijd een recyclingbijdrage. Deze bijdrage is al jaren aan het dalen omdat auto’s steeds langer meegaan. Vanwege deze langere levensduur is er minder geld meer te verdelen. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de uiteindelijke waarde van uw sloopauto wanneer u deze wilt verkopen in Gelderland.

Sloopauto verkopen in Gelderland

Kortom, wanneer u van uw sloopauto af wilt spelen er een aantal factoren een rol in het bepalen van de waarde van de auto. Wij raden aan om de hulp in te schakelen van een betrouwbaar bedrijf dat sloopauto’s inkoopt, zodat u weet dat u een eerlijk bedrag ontvangt voor uw oude auto. Vaak kunt u online al een inschatting ontvangen van dit bedrag. Dan weet u van tevoren al wat u zult ontvangen wanneer u uw sloopauto wilt verkopen in Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *