Wanneer heb je een sloopauto?

sloopauto

Iedereen heeft natuurlijk wel eens gehoord van een sloopauto. Je denkt dan al snel aan oude auto’s die overal krassen hebben, ingeslagen ruiten en die niet meer fatsoenlijk rijden. Maar een sloopauto kan ook een gloednieuwe auto zijn. Nu gaat het natuurlijk niet om een auto die nog goed rijdt, maar een auto waar bijvoorbeeld een ongeluk mee gebeurd is of die niet meer kan rijden door bepaalde omstandigheden. Je ziet dus niet alleen maar hele oude auto’s bij de sloop staan, maar er kunnen ook hele dure en nieuwe auto’s tussen staan. Hoe is dit dan mogelijk?

De kosten moeten onder de dagwaarde blijven

Er zijn verschillende redenen waarom een auto naar de sloop moet. Het maakt dan weinig uit dat dit een gloednieuwe auto is of juist een erg oude auto. Het heeft te maken met het totale kostenplaatje. Wanneer een auto naar de garage moet en er moet wat gerepareerd worden of iets moet worden vervangen kost dit natuurlijk geld. Soms kan het bedrag zo hoog uitvallen, dat de reparatie of vervanging duurder is dan de waarde van de auto. We hebben het dan wel over de dagwaarde, dus hoeveel de auto waard is die dag zelf.

Koop een nieuwe auto in plaats van repareren

Wanneer je dus een gloednieuwe auto in de prak hebt gereden, kan het al snel een sloopauto zijn, aangezien er dan heel veel gerepareerd moet worden aan de auto. Je kunt dan beter weer een nieuwe auto kopen dan dat je hem helemaal laat repareren. Bij oude auto’s klinkt dat natuurlijk logisch, omdat ze al veel kilometers op de teller hebben staan en vaak ook beschadigd zijn. Maar het geldt dus ook voor gloednieuwe auto’s. Dus wanneer je langs een autosloop komt, ga dan eens op zoek naar een pareltje, het verrast je hoeveel dure en gloednieuwe auto’s er tussen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *