Autosleutel in gesloten auto: wat nu?

Auto openen zonder schade

Het moet u maar net gebeuren, u heeft de auto op slot gedaan en de deur dicht gemaakt wanneer u erachter komt dat de sleutel nog in de auto ligt. Wat moet u dan? Raak niet in paniek, want de autodeur openmaken is voor een slotenmaker geen probleem. Wij geven in dit blog tips over wat u moet doen wanneer u buitengesloten bent uit uw auto.

Raak niet in paniek

Veel mensen raken in paniek wanneer ze erachter komen dat de sleutel nog in de auto ligt maar de deur op slot is. Blijf rustig, want het probleem is snel weer opgelost. Ga eerst rustig na of alle deuren ook echt gesloten zijn. Vergeet hierbij de klep van de kofferbak ook niet. Dan kunt u ook nog uw reservesleutel gebruiken. Afhankelijk van de situatie kunt u nagaan of het verstandig is om de auto te laten staan en de reservesleutel op te halen.

Autodealer of pechhulp bellen

Heeft u geen reservesleutel, of bent u ver van huis? Dan is het het slimst om hulp in te schakelen. U kunt de autodealer bellen. Die kent misschien een mechanisch of elektronisch trucje om uw auto van buitenaf open te maken. Zo niet, dan kunt u de pechhulp dienst bellen als u een lidmaatschap heeft. Ook zonder lidmaatschap kunt u bijvoorbeeld de ANWB bellen, maar dan moet u wel een flink bedrag betalen. Het is dan wellicht verstandiger om gewoon een slotenmaker te bellen.

Slotenmaker opent de deur

Er zijn veel slotenmakers die naast ‘gewone’ sloten ook autosloten kunnen openen. Wanneer u geen lidmaatschap heeft bij een hulpdienst is dit vaak een slimme optie. Vraag wanneer u belt wel even na of de slotenmaker weet hoe hij of zij de sloten van uw type auto open moet maken. Zo ja, dan zorgt de slotenmaker dat u snel en zonder schade weer toegang heeft tot uw auto.

Doe dit zeker NIET

Het lijkt misschien een snelle, slimme oplossing om het ruitje in te tikken van uw auto. Doe dit echter alleen in de uiterste noodgevallen. U kunt flink verwond raken aan uw handen en armen, en het glas kan zelfs in uw ogen terecht komen. Ook komt de auto vol kleine glasscherven te liggen. U zult overigens alsnog een flink bedrag moeten betalen om de ruit te vervangen. Dat komt omdat ruitschade die moedwillig door uzelf veroorzaakt wordt, niet geclaimd mag worden op de autoverzekering.

Voor meer advies wanneer u uw auto niet meer in kan, bijvoorbeeld welke slotenmaker u het beste kunt bellen, neemt u contact met ons op.