Een houten bijgebouw als carport

Waarom een carport bij uw huis bouwen?

Heeft u ruimte over naast uw buis? Dan heeft u de mogelijkheid om een houten bijgebouw als carport of een aanbouwcarport te bouwen. Zo’n overkapte autostalling naast uw huis biedt veel voordelen. Natuurlijk wordt de ruimte naast uw huis nuttig gebruikt met een carport. Ook voor uw auto zijn er veel voordelen. Dankzij de overkapping is uw auto beter beschermd tegen weersinvloeden. De bescherming van de overkapping zorgt er bijvoorbeeld voor dat u bijna nooit meer de autoruiten hoeft te krabben na nachtvorst. Een carport heeft verder een eigen luchtcirculatie, waardoor uw natte auto beter opdroogt, zodat u minder last hebt van strepen. Daarnaast heeft uw wagen minder kans op roestvorming onder de overkapping. Tot slot beschermt een carport uw auto tegen vogelpoep, waardoor u minder kans hebt op beschadiging van de autolak en u minder vaak uw auto hoeft te wassen.

Carport niet hetzelfde als een garage

Een carport is niet hetzelfde als een garage. Een carport is een afdak voor een auto, met wanden die geheel of gedeeltelijk zijn opengelaten. Een garage heeft altijd dichte wanden. Een voordeel van een carport ten opzichte van een garage zijn daardoor de lagere bouwkosten. Een ander voordeel is dat een carport vaak zonder bouwvergunning kan worden gebouwd. Een carport zonder wanden geldt juridisch namelijk niet als een gebouw. De regels kunnen verschillen per gemeente, dus vraag vooraf het wel goed na. Een auto rijdt u verder natuurlijk sneller onder een carport vandaan dan uit een garage, omdat u geen deuren hoeft te openen en te sluiten. Onder een carport stapt u altijd droog in en uw wagen. Ook handig is dat u ervoor kan kiezen uw carport geheel anders te gebruiken. Als u uw wagen elders plaatst, is het namelijk ook een handige terrasoverkapping of droogloop tussen twee gebouwen. Gezien het multifunctionele nut is het handig een mooi design carport te kiezen. Een houten bijgebouw als carport is dan een uitstekende keuze.

Een houten bijgebouw als multifunctionele overkapping

Een houten bijgebouw (met open wanden) los of tegen uw woning kan dus dienst doen dan veel meer dan enkel een overkapping voor uw auto. Het functioneert ook prima als een overdekt terras en als een droge overloop tussen twee gebouwen. Gezien deze verschillende functies is een mooi en stijlvol design van de carport belangrijk. Als u het als terrasoverkapping gebruikt, wilt u natuurlijk ook sfeer zitten. Daarnaast zorgt een mooie houten bijgebouw als carport ervoor dat ook uw huis een stijlvolle(re) uitstraling krijgt. Dat komt weer ten goede aan de waarde van uw huis. Een mooie houten carport doet dus veel meer dan slechts uw auto beschermen tegen de weersinvloeden! De professionals van Sfeervolbuitenleven bieden u prachtige houten bijgebouwen van Woodvision. Wij zoeken voor u altijd naar een passende oplossing voor uw houten bijgebouwen, zowel wat betreft afmetingen, stijl als budget.