Stap over op LED-verlichting in de werkplaats

Stap ook over op LED-verlichting voor in uw werkplaats!

Bent u in het bezit van een werkplaats of een bedrijfshal met een grote open ruimte? Een werkplaats is van veel bedrijven het centrale punt. Wordt hier gestructureerd gewerkt en is hier sprake van gestroomlijnde werkprocessen? Dan werkt dit door in de hele bedrijfsvoering. Om vele redenen is een goede verlichting in een werkplaats van enorm belang. Sterker nog, de overheid heeft zelfs een aantal minimumeisen opgesteld waaraan werkplaatsverlichting dient te voldoen. Deze eisen bestaan omwille van de veiligheid van uw werknemers en u. Helaas beschikken vele magazijnen en werkplaatsen echter nog steeds over conventionele verlichting. Hiermee wordt het steeds moeilijker aan de aangehaalde veiligheidseisen te voldoen. En dat terwijl het meer duurzame en milieuvriendelijke LED een dusdanig goede ontwikkeling heeft doorgemaakt, dat (zakelijke) LED-verlichting voor in werkplaatsen eigenlijk niet meer te negeren valt. De hoeveelheid soorten zakelijke LED-verlichting, althans bij een bedrijf dat zich hierin gespecialiseerd heeft, valt bijvoorbeeld allang niet meer te onderschatten. Het kan dan ook niet anders of de beste soort LED-verlichting voor uw werkplaats is al op de markt.

Overgang naar duurzaam

Voor vele mensen, zo niet iedereen, is er in een aantal opzichten een omschakeling aanstaande. Eigenlijk zitten we er zelfs al middenin: de energietransitie. Ondernemers in Nederland kunnen hier geenszins aan ontsnappen. Voorbeeld hiervan is dat alle kantoren en bedrijfspanden in Nederland in 2023 minimaal moeten voldoen aan de vereisten die behoren bij energielabel C. Uiteraard verschilt het sterk per pand welke maatregelen er nog genomen moeten worden om aan deze eisen te voldoen. Eén ding hebben alle ondernemers echter gemeen: overschakelen naar LED-verlichting is de effectiefste maatregel die er te nemen is.

Positieve aspecten van LED-verlichting

In vele werkplaatsen en magazijnen valt er nog veel winst te behalen als het gaat om de kwaliteit en de duurzaamheid van de verlichting. Vervangt u de conventionele verlichting in uw werkplaats voor LED-verlichting? Laat u dan goed adviseren door een specialist die echt kennis van zaken heeft. Deze kan u dan ongetwijfeld ook vertellen of u het best kunt gaan voor een LED-luchtlijnsysteem, HighBay Industrial, Floodlight, Lineair Warehouse of een combinatie van deze soorten. Maak gebruik van deskundigheid van een dergelijke, betrouwbare partij, zodat u optimaal zult profiteren van de volgende aspecten:

  • Een besparing van vele tientallen procenten op uw energieverbruik
  • Optimale lichtopbrengst bij laag wattageverbruik
  • LED heeft gemiddeld een vier tot zes keer langere levensduur dan conventionele verlichting
  • LED veroorzaakt véél minder uitstoot van schadelijke gassen
  • Minder schaduw in uw werkplaats
  • Fijnere werkplek waardoor betere concentratie voor personeel

Installatie en recyclen

Hebt u de beslissing genomen en stapt u met uw werkplaats over op zakelijke LED-verlichting? Een zeer goed en ook verstandig besluit! Uw bedrijfspand zal hierdoor weer een heel stuk beter klaar zijn voor de toekomst. Een gezonde toekomst waaraan u een steentje hebt bijgedragen. Om uw aandeel hierin nóg iets te vergroten, doet u er overigens tenslotte ook verstandig aan een gecertificeerde afvalwerker in te schakelen in verband met de afvoer van uw verouderde verlichtingsmaterialen. Zo’n verwerkingsspecialist weet namelijk zo’n 95% van dit materiaal te recyclen. Voor uw bedrijf een ideale gelegenheid om voor een bescheiden bedrag een extra bijdrage te leveren aan een beter milieu. Doen!